Twitching Eye Trio

 

 

 

Mr.Clash 2012, de Doelen Rotterdam

 

Blue Merengue


Blue Merengue is een van de nieuwe composities van Tet, opgenomen in mei 2011, Podium Bloos Breda.

 

Tet Try out in de Badcuyp Amsterdam

Een compilatie van de stukken Eye To Eye en Six Feet Under.
Six Feet Under is een compositie van Marijn. Het is gemaakt voor zes voeten die onder tafel met drumpedalen ritmes spelen terwijl elke speler boven tafel zijn eigen handeling heeft: koken, gokken en administreren. Het resultaat is een zeer humoristisch stuk waarin ritmes en handeling totaal langs elkaar heen lijken te gaan om vervolgens weer haarscherp samen te komen.
Eye To Eye is een compositie waarin we binnen tien minuten van ons kleinste naar ons grootste percussie-instrument spelen, met daartussen een rijke verzameling aan klanken en instrumenten.

Maguette


In januari 2011 maakte Tet met steun van het NFPK een studiereis naar Senegal om de Sabar te bestuderen, een trommel die vrijwel alleen in Senegal wordt gespeeld. De trommel wordt met een hand en een stok bespeeld en de ritmes worden net als bij de Indiase Tabla met gesproken woorden aangeleerd. Maguette is een Tet arrangement van verschillende ritmes en frases van onze eerste leraar Maguette Gueye.

Twitching Eye Trio in Senegal


Sabar is de naam van de trommel maar ook van dansavonden waar de sabar wordt gespeeld. Maguette Gueye had als afsluiting van de lessen een sabar (dansavond) voor ons georganiseerd waar we met zijn groep hebben opgetreden. Een fantastische manier om meer te leren over de relatie tussen de ritmes en de dans.

Taneber


Een dansavond in Senegal heet Sabar of Taneber, dit is een opname van een Taneber in Dakar die we bezochten met Sophie Schouwenaar. Zij is gespecialiseerd in sabardans en is aan het einde van de video te zien. Sophie heeft ons in contact gebracht met heel veel fantastische muzikanten en leraren in Senegal.

CONTACT: info(at)twitchingeyetrio.com

PHONE: 0031(0)6 42089790
COPYRIGHT©2007-2011 TWITCHING EYE TRI0